E enjte, 21 Tetor, 2021
No menu items!
spot_img

Si mund të iu ndihmojë sponsori në karrierën tuaj?

Duhet lexuar

spot_img

Sipas një burimi nga CNN, mentorimi është i mrekullueshëm, por sponsori ka rol tjetër të rëndësishëm në karrierën tuaj. Nëse jeni të interesuar paksa rreth këtij artikulli, mund t`i lexoni shumë këshilla të cilat edhe ndoshta i dini, por në një apo rastin tjetër prapë do të iu ndihmojnë. Si gjithmonë këshillat janë të frytshme.

Ngjitja në shkallët e karrierës kërkon më shumë sesa punë. Fitimi i mbështetjes së dikujt me më shumë përvojë ju ndihmon gjithashtu. Një mënyrë për ta bërë këtë është të gjesh një sponsor. Megjithëse është thënë shumë për mentorimin, sponsorët mund të avancojnë karrierën tuaj në një mënyrë që mentorët nuk munden. Në një mentorim, një person më me përvojë i jep udhëzime një personi më të ri. Në një sponsorizim, një person më i moshuar investon në mënyrë proaktive kapitalin shoqëror dhe ndikimin në një personi më të vogël, sipas Sylvia Ann Hewlett, ekonomiste dhe autore e “Efektit të Sponsorit”.

Sponsorët mund të krijojnë mundësi që ju ndihmojnë të përparoni më shpejt dhe ju japin besim dhe guxim për të ndërmarrë rreziqe. Për shembull, një sponsor mund t’ju rekomandojë drejtpërdrejt për një promovim apo t’ju vendosë në një projekt të rëndësishëm pune.

Pra, si mund të tërheqësh dhe të arrish një sponsor të mundshëm në vendin e punës? Këto këshilla mund të iu ndihmojnë:

Demonstroni vlerën tuaj

Fillon me ju. Shfaqni nivelin tuaj më të lartë, jini të besueshëm dhe të qëndrueshëm, përmbajuni afateve dhe përpiquni të tejkaloni pritjet dhe të jepni rezultate të shkëlqyera.

Duke performuar mirë në punë, ju e demonstroni vlerën dhe potencialin tuaj – të dyja cilësitë që do të ndihmojnë në tërheqjen e një sponsori. Ju gjithashtu po i dёshmoni një sponsori potencial se ata mund të ndihen rehat kur vendosin reputacionin e tyre në linjë me ju dhe ju pёrkrahin njёkohёsisht.

“Gjithçka ka të bëjë me vazhdimin e ofrimit të performancës, besueshmërisë dhe kontributin e një vlere të shtuar që do tё fitojë mbështetje për një kohë të gjatë,” tha Hewlett.

Bëni inventarin e pasurive tuaja

Merrni parasysh atë që keni arritur dhe atë që shpresoni të arrini në të ardhmen. Pandemia nuk ka mbaruar. Por ju ende mund të ia dilni në karrierën tuaj. Një sponsor nuk mund t’ju ndihmojë nëse nuk mund të identifikoni qartë pikat e forta dhe aftësitë tuaja, por më e rëndësishmja qëllimet tuaja. Të dish se cilat janë qëllimet e tua, ndihmon sponsorin tënd që të përputhet me ty për mundësitë më të mira.

Hewlett sugjeron të caktoni një bisedë 15-minutëshe me një mentor ose sponsor të mundshëm për të prezantuar pasuritë dhe qëllimet tuaja. Kërkojuni atyre që së pari të jenë mentori juaj dhe më pas – duke dhënë besueshmëri dhe një vlerë të shtuar – ju përfundimisht mund ta ktheni këtë person në një sponsor proaktiv, shtoi ajo.

Ngrini dorën për mundësi

Dukshmëria në punë është jashtëzakonisht e rëndësishme. Nuk mjafton thjesht të mbani kokën ulur dhe të kryeni punën tuaj. Ju duhet tё dëshironi të merrni vëmendje. Kjo mund të jetë sfiduese gjatë punës në distancë, por ka mënyra për ta bërë këtë.

“Kufijtë gjeografikë nuk janë më një pengesë dhe mediat sociale kanë krijuar aftësinë për të hyrë drejtpërdrejt me më shumë njerëz se kurrë më parë. Përfitoni nga kjo kohë unike dhe përdorni këtë moment për të menduar shumë dhe për të arritur më gjerë”, tha Christie Lindor, themeluese dhe CEO i Tessi Consulting.

Disa mënyra për ta bërë këtë përfshijnë pjesëmarrjen në ngjarje virtuale, pjesëmarrjen në diskutime gjatë takimeve të ekipit, kontributin në një projekt më të madh ose marrjen e një “detyre të zgjatur”. Detyrat e shtrirjes janë zakonisht një projekt, rol ose detyrë që është përtej nivelit tuaj të aftësive ose ekspertizës. Qëllimi i këtyre detyrave është të ndihmojnë në “shtrirjen” e zhvillimit tuaj dhe zhbllokimin e potencialit tuaj. Disa shembuj mund të përfshijnë menaxhimin e një praktikanti, organizimin e një ngjarjeje ose lansimin e një produkti të ri.

“Mendoni se kush ju njeh dhe punën tuaj, ose kush mund të ketë dëgjuar për ju. Autenticiteti është thelbësor kur bëhet fjalë për nxitjen e marrëdhënieve me sponsorët,” tha ajo.

Identifikoni sponsorët e mundshëm

Të dish se çfarë lloji të sponsorit po kërkon dhe pse është e rëndësishme të zbulosh përpara. Lindor rekomandon krijimin e një liste të shkurtër prej një deri në tre udhëheqës në organizatën ose industrinë tuaj që dëshironi të tërheqni si sponsor.

Pandemia detyroi një eksperiment masiv të punës në distancë. Tani vjen pjesa e vështirë. Nga shtёpia, zhvilloni një strategji për të pasur një vështrim për listën tuaj të sponsorëve të ardhshëm. Ju mund ta bëni këtë duke identifikuar mundësitë për të folur ose për të punuar me një sponsor të ardhshëm drejtpërdrejt, të tilla si pjesëmarrja në ngjarje ose duke punuar në një ekip. Pastaj, hulumtoni dhe mësoni rreth interesave dhe vlerave të përbashkëta që mund të ndani me ta.

Jini të qëllimshëm

“Jini në gjendje t’i përgjigjeni pyetjes,” pse dua që ky person të më sponsorizojë? “Ndërsa konsideroni dikë për shkak të statusit të tij të famshëm mund të jetë joshës, kërkoni pikat e lidhjes së mirëfilltë, “tha ajo.

Ndërtoni marrëdhënie

Sigurohuni që po ndërtoni marrëdhëniet brenda organizatës ose industrisë tuaj për një mundësi sponsorizimi për t’u zhvilluar. Për shembull, sponsori juaj mund të jetë menaxheri juaj ose menaxheri i menaxherit tuaj – ndoshta edhe dikush më lart ose në një departament tjetër.

“Shumë prej nesh po punojnë në distancë dhe kanë vështirësi të lidhen me njerëz të tjerë përveç atyre me të cilët ne jemi në kontakt të drejtpërdrejtë të punës në baza ditore,” tha Toni Patterson, një mentor i karrierës dhe strateg. “Ёshtë një justifikim i shkëlqyeshëm për t’i kërkuar dikujt për t’i thënë: “po të kishim qenë në zyrë, do të kisha dashur të prezantohesha, por meqenëse kjo nuk është e mundur në këtë kohë, a mund të takohemi në internet për kafe 20 minutëshe?”

Mos u dekurajoni

Nëse kontaktoni me dikë dhe ai nuk duket se është i interesuar t’ju mbështesë, dijeni se “jo” mund të thotë “jo tani,” tha Patterson. “Përqendrohuni në krijimin dhe ndërtimin e marrëdhënieve. Me kohën, ju do të gjeni personin e duhur për të qenë sponsori juaj.”

Dhe mos harroni të jeni nё hap me kohёn

“Sapo t’ju jepet njё detyrë, promovim ose çfarëdo që marrëdhënia juaj e sponsorizimit t’ju ndihmojë të arrini, sigurohuni që ta mbani sponsorin tuaj të informuar se si po shkon,” tha Patterson.

spot_img
spot_img

Lajmet e fundit

Përleshje mes kosovarëve në Zvicër, plagosen burrë e grua

Një burrë dhe një grua kanë mbetur të plagosur në një konflikt mes disa kosovarëve, që ka ndodhur sot rreth...

Më shumë artikuj si kjo