E premte, 23 Prill, 2021
No menu items!
spot_imgspot_img

Ne duhet të përshtatemi në mënyrë që të zhvillohemi

Duhet lexuar

spot_img

Sipas veprёs “This Too Shall Pass” (‘Edhe kjo do tё kaloj’) nga Julia Samuel, citate tё publikuara nё ‘The Guardian’ me ndryshime, fillon me atё se, klientja e saj Deze kohët e fundit i kishte thёnё: “Unë thjesht dua të kthehem nё jetën time. Unë dua të kthehem në normalitet.” Ajo po shprehte një ndjenjë që shumë prej nesh e kanё pёrjetuar, duke deklaruar se ёshtё një e vërtetë që shumica prej nesh e dinë gjithashtu: nuk ka asnjë “kthim në normalitet”.

Në kёtё periudhё, ngjarjet dërrmuese të Covid-19 na kanë kthyer jetën përmbys. Për disa ka qenë vdekja traumatike e një personi të rëndësishëm; për të tjerët, humbja shkatërruese e punës së tyre; dhe për të gjithë, humbja e rutinave të tyre të zakonshme, ngjarjet e jetës dhe mënyrat e mirёqenies. Gjithkush ka përgjigjen e vet unike ndaj ndryshimit, i cili do të jetë po aq i vërtetë në hapjen e kufizimeve sa ishte gjatё bllokimit. Disa mund të zbulojnë se do të duhet po aq energji psikologjike për të dalë në botë sa bëri për t’u tërhequr prej saj.

Për shumë njerëz, Covid-19 do të jetë përvoja përcaktuese e jetës së tyre deri më sot, dhe në mënyrë të pashmangshme na ka ndryshuar të gjithëve. Ne mund të dëshirojmë t’i rezistojmë këtij ndryshimi dhe frikës që krijon. Por, aq sa i bezdisshëm, është përmes sikletit që përballemi me realitetin tonë të ri. Në fakt, gjërat që bëjmë për të bllokuar atë shqetësim janë gjërat që në fund të fundit na bëjnë dëm. E vërteta e vështirë është pra: ne duhet të përshtatemi në mënyrë që të zhvillohemi.

Aspekti më i vlefshëm i të pasurit më shumë kohë është se na lejon të gjithëve t’u japim përparësi marrëdhënieve tona. Kjo përfshin familjen tonë, kolegët tanë dhe miqtë tanë. Mungesa e të qenit me njerëz ka qenë një nga pjesët më trishtuese dhe të vështira të bllokimit.

Një reflektim pёr tё ndryshuar – Merrni një fletore dhe shkruani përgjigjet tuaja, ose flisni me dikë që i besoni dhe merrni me radhë për të eksploruar këto pyetje.

Çfarë ka ndryshuar? – Në marrëdhënien tuaj me veten? Marrëdhëniet tuaja me miqtë dhe familjen? Marrëdhëniet tuaja me punën dhe shëndetin – dhe ndonjë aspekt tjetër të rëndësishëm të jetës tuaj?

Nga ato ndryshime… Cilat do të dëshironit të i mbani? Si mund ta mbështesni veten për t’i vendosur ato? Kjo do të përfshijë atë që i thoni vetes, si dhe zakonet dhe vendimet tuaja.

Konsideroni… Cilat janë gjërat që mund të pengojnë?

Mos harroni, hapat e vegjël mund të kenë rezultate të mëdha. – Paraqiteni veten në një vit, pasi të jeni përshtatur dhe kaluar në versionin e vetes dhe jetës suaj që dëshironi. Si do të ndiheshit? Cili do të ishte besimi juaj për veten tuaj?

Mbani një listë, bëni një tabelë humori ose tabelë fotografish që do t’ju frymëzojnë në javët dhe muajt në vazhdim.

Shtojeni dhe ndryshojeni, ndërsa ju përshtatuni.spot_img
spot_img

Lajmet e fundit

U vaksinua kundër COVID-19, Era Istrefi tregon se a ka ndonjë simptomë

Era ka marrë vaksinën e Pfizer. Këngëtarja e njohur Era Istrefi gjatë ditës së djeshme njoftoi se është vaksinuar kundër...

Më shumë artikuj si kjo

- Advertisement -spot_img