E diel, 16 Maj, 2021
No menu items!
spot_imgspot_img

Librat më të mirë për fëmijë që i mësojnë të duan kafshët

Duhet lexuar

spot_img

Prindërit me të drejtë i kushtojnë vëmendje marrëdhënieve të fëmijëve të tyre me bashkëmoshatarët, mësuesit, vëllezërit e motrat dhe figurat e tjera të rëndësishme në jetën e tyre. Por një lidhje tjetër kuptimplote është edhe lidhja e fëmijëve me kafshët.

Nxitja e dhembshurisë për kafshët mund t’u mësojë fëmijëve ndjeshmëri, menaxhim emocional, përgjegjësi shoqërore dhe më shumë. Edhe nëse nuk keni ndonjë kafshë shtëpiake në shtëpinë tuaj, ju mund ta promovoni këtë lidhje përmes mediave, veçanërisht librave.

Ne kemi mbledhur disa nga librat mё tё mirё për fëmijë që sadopak i bёjnё fёmijёt mё tё ndjeshёm ndaj kafshëve.

1. Libri “Our Very Own Dog” i autores Amanda McCardie, ёshtё pёrrallё gazmore nё tё cilёn bёhet fjalё pёr një familje e cila me dashuri adopton një qen, dhe është plot me aluzione të dobishme për pronarët aspirantë të qenve.

2. “Ginger Finds a Home” i autores Charlotte Voake, libёr me plot vizatime me bojëra uji tё cilat ndryshojnë gjendjen shpirtërore ndërsa portokalli i errët, duke kërkuar ushqim në një kosh plehrash ose duke fjetur në një copë barishte, jep një optimizëm të kujdesshëm kur takon vajzën e butë.

3. “Don’t Let Them Disappear” shkruar nga Chelsea Clinton, ku bёhet fjalё pёr njё apel për të ndarë shqetësimin për 12 lloje të kafshëve të njohura, por të kërcënuara ose të rrezikuara në mënyrë kritike.

4. “Before You Were Mine” tregim nga Maribeth Boelts, nё tё cilin ёshtё shprehur zemra e fёmijёve tё dashuruar nё qen, të cilët pas leximit tё kёtij tregimi me siguri do t’i përqafojnë kafshët e tyre shtëpiake.

5. “Sparky” i autorёve Jenny Offill dhe Chris Appelhans, tregon pёr përtacinё e quajtur Sparky… Deri në fund të librit, të dy vajzat dhe përtacët janë po aq të vetmuar dhe mё të mjeruar se kurrë, por të paktën ato janë të vetme së bashku.

6. “Goyangi Means Cat” nga autorja Christine McDonnell, ku Soo Min, një vajzë e re koreane, adoptohet nga një çift amerikan. Gjithçka duket e çuditshme dhe e re: Ajo nuk flet asnjë fjalё anglisht; prindërit e saj birësues dinë pak gjuhё koreane. Ajo gjen rehati me macen Goyangi e cila nuk ka nevojë për gjuhë për të komunikuar.

7. “Hush Little Bunny” nga David Ezra Stein nё tё cilin një lepur është i trishtuar që dimri ka mbaruar dhe pranvera ka mbërritur, babai i tij i premton aventura të mrekullueshme.

8. “Gwen the Rescue Hen” nga autorёt Leslie Crawford dhe Sonja Stangl, nё tё cilin njё pulё ëndërronte vetëm të fluturonte, dhe e cila së shpejti takon një djalë të ri, Mateo, i cili butësisht fiton besimin e saj, krijon një kopësht të bukur për të dhe miqtë e saj në oborrin e shtëpisë së tij, dhe e quan Gwen “.

9. “Buddy Unchained” i autorёve Daisy Bix dhe Joe Hyatt, tё cilёt dёftojnё se si ish pronari i Buddy-s nuk e ushqeu dhe as nuk i siguroi ujë të pastër dhe shpesh e la atë të lidhur me zinxhirë jashtë, mё pas ai u birësua nga një familje e kujdesshme ku edhe shpёtoi.

10. “The Way I Love You” nga autorёt David Bedford dhe Ann James, bёn fjalё pёr një fëmijë parashkollor me sy të ndritshëm tё mprehtё dhe këlyshin e saj po aq shpirtëror, me veshë të mprehtë tё cilёt janë shokë shpirti”.SourceHuffpost
spot_img
spot_img

Lajmet e fundit

Inxhinieri francez dhe i biri, me kostumin e Shkodrës

Inxhinieri francez Agostin Briott, së bashku me të birin shihen të veshur me veshje shkodrane në një foto të...

Më shumë artikuj si kjo

- Advertisement -spot_img