E mërkurë, 21 Prill, 2021
No menu items!
spot_imgspot_img

Kush mban rekordin si personi që ka fjetur më së gjati?

Duhet lexuar

spot_img

Ka shumë rekorde të çuditshme lidhur me gjumin. Por ka një rekord që mbetet i pakapshëm: kush e mban rekordin për dremitjen më të gjatë radhazi?

Kohëzgjatja e kohës që dikush në të vërtetë është në gjumë është shumë e vështirë për tu matur. Sidoqoftë, kjo nuk do të thotë se nuk ka pasur përpjekje të guximshme – megjithëse ato në të vërtetë nuk llogariten si gjumë i vërtetë.

Në tetor të vitit 2017, Wyatt Shaw nga Kentucky ra në gjumë për 11 ditë. Ai ishte vetëm shtatë vjeç dhe mjekët bënë disa analiza pa ndonjë shpjegim përfundimtar. Wyatt u zgjua me dëmtime njohëse, veçanërisht kur ecte dhe fliste, por bëri një shërim të plotë pas trajtimit me ilaçe që përdoren zakonisht në menaxhimin e krizës.

Në vitin 1959, hipnotizuesi në Mbretërinë e Bashkuar Peter Powers e vuri veten nën një gjumë hipnotizues për tetë ditë rresht. Ajo bëri mjaft spërkatje në mediat evropiane dhe emisionet në radio, por nuk llogaritet fare se ka fjetur.

Rekordi tjetёr interesant më i gjatë për ditë pa gjumë i përket Randy Gardner, i cili qëndroi zgjuar për 11 ditë rresht kur ishte 17 vjeç në emër të shkencës. Në vitin 1964, Randy doli vullnetar për të shkuar sa më gjatë pa gjumë dhe lejoi studiuesit të studionin ndryshimet në aktivitetin e tij të trurit. Më parë, Peter Tripp mbante rekordin e parë në 201 orë dhe vuante nga halucinacione për disa ditë më pas. Midis Peter dhe Randy, DJ nga Honolulu Tom Rounds arriti në 260 orë. Randy arriti në 264 orë, dhe mё pas fjeti për 14 orë.

Nё ditën e dhjetë, Randy nuk ishte në gjendje të përfundonte ekuacione të thjeshta matematikore, ndёrsa pёrjetonte haluçinacione dhe shumë konfuzion. Tani me kaq shumë vetëdije se sa i dëmshëm mund të jetë privimi i gjumit, organizata e rekordeve botërore Guinness nuk u përgjigjet më përpjekjeve për rekorde të privimit të gjumit, transmeton Shelly Weaver-Cather nga “Tuft & Needle“.spot_img
spot_img

Lajmet e fundit

Familja që la gjithçka për të udhëtuar nëpër botë me një furgon: Nuk është punë të punosh një vit të tërë për dhjetë ditë...

Stabiliteti zakonisht mendohet si ajo që është e palëvizshme dhe konkrete, si psh. një shtëpi, një punë rutinë, sende...

Më shumë artikuj si kjo

- Advertisement -spot_img