E mërkurë, 14 Prill, 2021
No menu items!
spot_imgspot_img

Kjo detyrë matematikore i ka shqetësuar shumë njerëz: A mund ta zgjidhni ju?

Duhet lexuar

spot_img

Për disa, vetë mendimi për matematikën krijon ankth, ndërsa për të tjerët, si shaka, zgjidhin detyra të komplikuara

Në fakt, ju nuk keni nevojë të mendoni fare këtu, sepse nxënësit e shkollës fillore mund ta zgjidhin këtë detyrë, thjesht përdorni pak logjikë dhe zgjidhja do të krijohet vetë,

Detyra ju kërkon të gjeni se cili numër duhet të shkruhet në vend të pikëpyetjes në shenjën e poshtme të djathtë,

Tre, dy, një … vazhdojmë.

A keni pasur sukses? Gjeni zgjidhjen më poshtë…

Nëse jo, keni mundur ta gjeni zgjidhjen shumë lehtë. Në këtë rast, ju nuk është dashur t’i vëzhgonit rreshtat horizontal të pullave, por duhet t’u keni kushtuar vëmendje kolonave vertikale. Kështu, për shembull, në pullën e parë (sipër, majtas) është numri 82. Nëse pjesëtoni 8 me 2, rezultati do të jetë 4 që është më poshtë.

Zgjidhjen do ta gjeni duke ndarë çiftin e numrave nga pulla e fundit (22) në rreshtin e sipërm. Pra, zgjidhja është 1.

 

 spot_img
spot_img

Lajmet e fundit

Valdrin Sahiti përkrah Vjosa Osmanit: Ky vend po ecën përpara, vajza ime do ketë shembuj për të ndjekur

Stilisti i njohur shqiptar, Valdrin Sahiti, e ka kaluar mëngjesin e sotëm në presidencë, pranë Presidentes më të re...

Më shumë artikuj si kjo

- Advertisement -spot_img