E hënë, 19 Prill, 2021
No menu items!
spot_imgspot_img

Ja çfarë tërheq më së shumti burrat te gratë

Duhet lexuar

spot_img

A i pëlqejnë burrat gratë më të plota apo më të holla? A bën ndryshimi ngjyra e flokëve dhe a janë biondet me të vërtetë më tërheqëse? Sa ndikim kanë rrobat që një vajzë të jetë atraktive?

Shkencëtarët kanë shqyrtuar një numër studimesh për të përcaktuar pikërisht atë – karakteristikat e përgjithshme të tërheqjes së grave.

Sipas tyre, këto janë gjëra konkrete që shumica e burrave i konsiderojnë tërheqëse dhe kur një burrë “mat” një grua, ai në mënyrë të pavetëdijshme bën atë që shkencëtarët e quajnë një “vlerësim të përshtatshmërisë për riprodhim”, i cili kushtëzohet në aspektin evolucionar.

Raporti i belit në mes

Shumica e njerëzve, në hulumtime mbi mbipeshën e partnerëve, kanë deklaruar se preferojnë ato me peshë normale. Në përgjithësi, burrat janë idealë për gratë që kanë një raport mes belit dhe ijëve 0.7 ose 0.8. Është llogaritur duke ndarë perimetrin e belit me perimetrin e ijëve. Epshi rritet kështu me zvogëlimin e raportit, i krijuar natyrshëm ose duke shtrënguar korse. Sidoqoftë, burrave nuk u intereson nëse një grua me bel ideal është e gjatë apo e shkurtër.

Madhësia e gjoksit nuk është thelbësore

Kur bëhet fjalë për gjoksin, studimet pretendojnë se është një zgjedhje individuale e bazuar në kulturë dhe shije. Ato nuk janë vendimtare në përzgjedhje dhe as nuk tregojnë pjellori dhe shëndet. Sipas hulumtimit, kur zgjidhni ‘madhësinë ideale’, të mesmet funksionojnë më mirë.

Grimi po, por jo të errët!

Ndërsa shumica e burrave pretendojnë se u pëlqen kur gratë nuk mbajnë grim pasi atëherë duken më natyrale, sipas një studimi, gratë me grim do të tërheqin vëmendjen e një burri më shpejt. Por kjo vlen vetëm për një lloj të caktuar grimi. Gratë që mbajnë grim “më të errët” kanë më pak të ngjarë të tërheqin vëmendjen e burrave dhe burrat kanë më pak të ngjarë t’i telefonojnë ato në takime. Në fakt, burrat tërhiqen nga përbërja “neutrale dhe natyrale”.

Mesatare dhe e bukur

Siç sugjeron studimi, ne preferojmë një pamje që na duket më mesatare. Kjo mund të ketë një larmi shpjegimesh – ose ne e shoqërojmë atë me përfitime biologjike si gjenet e mira, ose truri thjesht preferon fytyra më tipike.

Zë i lartë

Nëse keni një zë të lartë, tashmë jeni më tërheqëse se shumë gra të tjera. Studimet tregojnë se gratë me një zë më të thellë konsiderohen gjithashtu më pak tërheqëse, domethënë një zë i lartë duket më femëror, dhe për këtë arsye më seksi.

Flokë të shëndetshëm

Flokët e gjata dhe me shkëlqim me një shkëlqim të shëndetshëm, u japin burrave përshtypjen e shëndetit të mirë të një gruaje. Sigurisht, kjo përcaktohet gjenetikisht, por mund të ndikohet – ngjyrosja e tepërt dhe trajtimet e ndryshme kimike mund të shkatërrojnë shkëlqimin e flokëve dhe shkëlqimin e tyre të shëndetshëm. Ngjyra, tregon hulumtimi, nuk luan një rol vendimtar këtu, por është interesante që burrat zakonisht tërhiqen më shumë nga gratë, ngjyra e flokëve të të cilave i ngjan atyre të nënës së tyre.

Ngjyra e kuqe

Gjithnjë e më shumë hulumtime kanë treguar se gratë shumë shpesh japin sinjale se si ndihen dhe çfarë duan me ngjyrën e rrobave të tyre, dhe ngjyra e kuqe e rrobave të tyre dërgon qartë dhe me zë të lartë mesazhin – “Unë dua seks”. Shkencëtarët kanë zbuluar gjithashtu se gratë në kohën e ovulimit kanë tendencë të veshin rroba të kuqe ose rozë për të tërhequr burrat.

Buzëqeshja

Një buzëqeshje e gjerë dhe e sinqertë femërore tërheq burrat që shohin në të një sinjal pozitiv për t’u afruar dhe për të filluar një bisedë, dhe gratë me një sens humori dhe një buzëqeshje infektive kanë shumë më shumë sukses me burrat sesa gratë e ngurta ose të vrenjtura. Përveç kësaj, një buzëqeshje zbulon dhëmbët, ngjyra dhe gjendja e të cilave tregojnë një gjendje të përgjithshme shëndetësore.spot_img
spot_img

Lajmet e fundit

Taylor Swift në studio duke punuar për albumin tjetër

Taylor Swift tashmë është duke punuar shumё në albumin e saj të ri të ri-regjistruar. Megastari i muzikës pop...

Më shumë artikuj si kjo

- Advertisement -spot_img