E hënë, 19 Prill, 2021
No menu items!
spot_imgspot_img

Çfarë është vetë-kujdesi dhe pse është i rëndësishëm?

Duhet lexuar

spot_img

Kujdesi për veten është thelbësor për një jetë të shëndetshme, andaj kujdesuni për veten tuaj me një rutinë që do t’ju bëjë të ndiheni të relaksuar dhe të ripёrtёrirё. Akti i vetë-kujdesit është veprim qё bёhet për të arritur një shëndet dhe mirëqenie më të mirë, dhe i cili mund t’ju ndihmojë kur keni momente pasigurie apo zhgënjimi. Me pandeminë e vazhdueshme Covid-19 dhe paqëndrueshmërinë financiare dhe humbjen e punës që ka ardhur së bashku me të, ekziston një kërcënim i vazhdueshëm për shëndetin mendor, fizik dhe emocional që e bën vetë-kujdesin më të rëndësishëm se kurrë më parë.

Kur vetё-kujdesi ёshtё i duhur, njeriu mё pas do tё mendojё dhe do tё ndihet mё mirё, sepse siç e dijmё ekziston njё lidhje e fortё mes mendjes dhe trupit.

Tё mos e lёmё pandeminё tё na kёrcёnojё mirёqenien mendore dhe fizike të secilit prej nesh. Qëndrimi në shtëpi dhe distancimi social kanë rritur izolimin dhe ndjenjёn e pasigurisё, andaj duhet tё mёsohemi me aktin e vetё-kujdesit, tё jemi tё pёrgatitur për qetësi dhe vetë-reflektim, e cila mё pas ndikon nё përmirësimin e ndjenjës sё mirëqenies, ul presionin e gjakut, përmirëson tretjen dhe madje edhe rrit sistemin imunitar, prandaj kujdesi jo vetёm qё ёshtё i natyrshёm por me shumё dobi pёr shёndetin.

Nё anёn tjetёr, leximi i ndonjё libri, shikimi i ndonjё filmi, dёgjimi i ndonjё muzike dhe poashtu sporti dhe aktivitetet tjera si udhёtimi, ecja nё natyrё, rregullimi i kopshtit, higjiena, bёn qё njeriu tё ndihet mё i relaksuar, andaj frymëzohuni për të qenë të mirë me veten tuaj, kjo ёshtё njё prioritet pёr njeriun, poashtu sikur gjumi.

Me fjalë të tjera, nga akti i vetë-kujdesit përfiton shëndeti dhe mirëqenia e përgjithshme.spot_img
spot_img

Lajmet e fundit

Taylor Swift në studio duke punuar për albumin tjetër

Taylor Swift tashmë është duke punuar shumё në albumin e saj të ri të ri-regjistruar. Megastari i muzikës pop...

Më shumë artikuj si kjo

- Advertisement -spot_img