E shtunë, 19 Qershor, 2021
No menu items!
spot_img

10 ditë Filica, Festivali i Identiteteve Gjuhësore Kalabreze

Duhet lexuar

spot_img

Me 11-30 qershor në komunën Bova Marina, do të mbahet Festivali i Identiteteve Gjuhësore Kalabreze, i njohur si Filica.

Në këtë festival, ku bashkëorganizatore është edhe Federata e Shoqatave Arbëreshe, do të interpretohet pjesë nga muzika etnike e pakicave kombëtare që popullojnë zonën, me veglat muzikore tradicionale që kanë ruajtur ndër shekuj. Në muzikën arbëreshe do të performojnë grupi muzikor etnofolk “Bashkim”, e po ashtu, sipas programit, një natë e veçantë leximi do t’i kushtohet leximit të letërsisë arbëreshe, i njohur si FILICA.

Në këtë festival, ku bashkëorganizatore është edhe Federata e Shoqatave Arbëreshe, do të interpretohet pjesë nga muzika etnike e pakicave kombëtare që popullojnë zonën, me veglat muzikore tradicionale që kanë ruajtur ndër shekuj.

Në muzikën arbëreshe do të performojnë grupi muzikor etnofolk “Bashkim”, e po ashtu, sipas programit, një natë e veçantë leximi do t’i kushtohet leximit të letërsisë arbëreshe.spot_img
spot_img

Lajmet e fundit

Ferrari SF90 vjen si frymëzim për atlete

Puma dhe Ferrari kanë një produkt të përbashkët. Emri i tij është ION F, dhe është një atlete e frymëzuar...

Më shumë artikuj si kjo